VELG RIKTIG DILDO

Pin it Reddit

VELG RIKTIG DILDO

Dildoen er kanskje det sexleketøyet folk flest kjenner til. I tillegg til å gi deg en annen type stimulering enn det du får med fingrene, så kan en dildo gi deg helt nye opplevelser sammen med en partner.

Det å finne den rette dildoen kan være ganske overveldende. Det finnes dildoer i alle størrelser, farger og fasonger, i tillegg til en rekke ulike materialer som påvirker hvordan dildoen føles i bruk. Hva som passer best for deg blir et personlig valg, vi har prøvd å finne de viktigste egenskapene og noen tips for å hjelpe deg finne din perfekte dildo.

Størrelse

De mest populære dildoene er rundt 18 – 20 cm lange og 3 – 5 cm tykke. Tykkelsen er ofte den viktigste egenskapen – du trenger ikke ta hele lengden inn i deg, men er dildoen for tykk får du ikke brukt den i det hele tatt. Et godt mål kan være å teste med fingrene, får du mer enn to fingre inn samtidig kan du godt gå for en dildo som er tykkere enn 3 – 4 cm. Husk at du kan ha flere dildoer i ulike størrelser, varm opp med den minste og bytt til noe større og tykkere når du klarer det.

Realistisk

Vil du at dildoen skal se ut som en ekte penis, eller ønsker du deg noe mer diskret? Den realistiske dildoen har fått en oppsving de siste årene med nye materialer som både ser ut og føles som ekte hud. Du kan til og med velge mellom flere ulike hudfarger og hvor hard eller myk dildoen skal være. Skal du bruke dildoen sammen med noen kan det være greit å spørre om de er komfortable med en dildo som ser helt ekte ut. En god dildo i medisink silikon er et supertrygt valg for deg som ønsker realisme og enkelt vedlikehold.

Fleshlight guys fra Fleshlight lar deg nyte tro kopier av mannlige pornostjernes peniser. Her er alle detaljer med, inkludert penishodet, blodårene og testiklene.

Materialer

Dildoer kommer i ulike typer materiale, som for eksempel i glass, stål, silikon og realistisk materiale. De aller fleste dildoer som selges i dag er laget i myk TPR/TPE eller PVC-gummi. Dette er porøse materialer som krever noe vedlikehold etter bruk, men som gir den mest realistiske opplevelsen. Alternativt kan du gå for en dildo i silikon, et uporøst materiale som ofte koster noe mer, men som krever mindre vedlikehold. Ønsker du mer presis stimulering, f.eks. mot G-punktet, er harde materialer som glass eller metall anbefalt. Disse kan også brukes til temperaturlek; legg dildoen i varmt eller kaldt vann før bruk for en helt unik følelse.

 

Her er en kort gjennomgang av våre mest populære varianter:

Naturtro dildo

Elsker du synet av en erigert penis, og ønsker å ta fantasiene dine et hakk videre? Da kan en naturtro dildo med sugekopp være noe for deg. Disse kan festes på alle glatte flater og har ofte realistiske detaljer, slik som blodårer og penishode. De er vanligvis laget i silikon og er semi-myke. Her kan du også velge hudfarge, alt etter hva du fantaserer om.

En vanlig feil er å kjøpe for stor dildo. Større er ikke nødvendigvis bedre, da en trenger mer oppvarming og lettere kan bli sår

Tips: Du kan prøve med et gildemiddel med varmende effekt, og få en realistisk opplevelse!

 

G punkts dildo

En g-punktdildo passer godt til deg som har lyst til å prøve noe annet enn et vibrerende leketøy, og som kjenner til dine orgasmetriggere og «sweet spots». En g-punktsdildo har en bøy som er ment for å treffe det berømte orgasmepunktet i kvinnens skjede, og er gjerne laget i litt hardere materiale. En populær dildo i denne kategorien er ståldildoen fra fifty shades-kolleksjonen.

Tips: Ligg på magen i senga og før dildoen inn med bøyen mot magen. Tyngdekraften vil gjøre at du får et naturlig bra trykk mot g-punktet, som stimulerer på en fantastisk deilig måte, uten det du behøver å bruke krefter.

 

Tempraturlek

Glass er et ikke-porøst og allergivennlig materiale som kan benyttes med alle typer glidemidler, og det tar fort til seg kroppens temperatur. Det er enkelt å rengjøre og ser utrolig lekkert ut. Om du ønsker et kaldere eller varmere leketøy, kan du kjøle det ned eller varme det opp i vann før bruk. Dette kan være deilig og gi deg en pirrende tilleggsdimensjon

 

Brukes analt

Alle dildoer med sugekopp eller annen bred base kan fint brukes til analsex. Unngå bruk av dildoer uten base til dette, da det ikke vil være noe som hindrer at dildoen glir helt inn i deg. Analsex er en skjult glede mange ikke har utforsket enda, men de siste årene har flere og flere fått øynene opp for denne typen nytelse. Analsex er like populært hos menn som hos kvinner!

Tips: Bruk et glidemiddel ment for analsex.

 

Dobbel dildo

Fantaserer du om å bli tatt av to stolte lem på samme tid? En i vagina og en i analen?  Eller vil du dele dildo med din kjære? Med en dobbel dildo er det bare fantasien som setter grenser. Det som kjennetegner en dobbeldildo er at de ofte er myke og fleksible. Denne kan du bruke alene eller med en partner.

Sugekopp

En dildo kan brukes til utrolig mye gøy! Sugekoppen er nærmest blitt standard på de fleste dildoer, den sørger for at dildoen sitter godt på alle glatte overflater. Fest dildoen på veggen og kjør doggystyle, eller sett den på en stol og ri den hardt. Sugekoppen gjør det også mulig å feste dildoen i de fleste strap-on belter.

 

Strap -on dildo

De fleste dildoer med sugekopp kan festes i et belte, også kalt en harness. (Hvis beltet tillater utskiftning.) Strap -on dildo passer for de som ønsker å bruke dildo på en partner med støt-bevegelser.

 

Slik tar du vare på dildoen

Godt vedlikehold er viktig for alle typer sexleketøy. Vask og rens dildoen etter bruk, og pass på at den er helt tørr før du legger den ned i skuffen igjen.

 

 

 

Kommenter