Squriting/Sprutorgasme

Pin it Reddit

Èn av de mest diskuterte temaene når det kommer til kvinnelig seksualitet er squrting, altså når noe flytende kommer fykende ut av kvinnens kjønn, ofte i sammenheng med en orgasme. Man kan også kalle det for kvinnelig ejakulasjon eller sprutorgasme. Vi vet at menn spruter ut væske når de oppnår orgasme, vi vet også hva den væsken inneholder og det er jo sæd. I tillegg finner vi sekret fra prostata. Hele poenget med mannen ejakulasjon er å skyte ut spærmceller for å kunne befrukte kvinnen.

Ikke alle kvinner kan squirte, så om du tror at du ikke kan dette, slapp helt av, det er ikke noe galt med deg. Det har vært tilfeller hvor kvinner har opplevd bare en liten mengde med væske under orgasme og andre har opplev større mengde. Generelt finnes det lite informasjon om tema, men det betyr ikke at det er mindre reelt. Er squirting urin eller ikke?

Svaret på det er … komplisert. Det finnes ikke så alt for mye informasjon der ute om tema, om hva den flytende massen er. Selv om du snakker med en lege så kan svarene variere mellom «det er urin» til «det er definitivt ikke urin», og dette kan fort blir veldig forvirrende. Den flytende massen som kommer ut av kvinnens kjønn under en orgasme hvor hun sqirter inneholer et protein som man finner i sperm. Dette indikerer at kvinner har muligheten til å ejakulere på nesten lik måte som mennen gjør. Hos kvinner vil det også inneholde en del urin siden at det kommer ut urinrøret.

Studier viser til små kjertler, i likhet med g-punktet, som ligger i fremre vegg av skjeden. Kjertlene kalles Skenes kjertler og kan sammenlignes med mannen prostatakjertel. Det er ikke alle kvinner som skenes kjertler og det kan være svaret på hvorfor ikke alle kvinner kan få sprutorgasme.

Squirting er også noe man kan lære seg, men som kan være veldig vanskelig. Nøkkelen er å være veldig komfortabel med seg selv, og kombinere en klitorisvibrator og g-punkts vibrator. Studier har vist at med å kombinere stimulering på både klitoris og g-punkt vil orgasmen til kvinner bli forsterket og at man dermed kan oppleve at det kommer en større mengde flytende frem. Det er ikke for sikkert at du vil kunne squirte, men du vil uansett få en mega deilig opplevelse ved å prøve.

Kommenter