Slik får du mer romantikk fra kjæresten din!

Pin it Reddit

 Slik får du mer romantikk fra kjæresten din

I romantiske filmer og tv-serier overøses ofte hovedpersonen med romantiske gester fra kjæresten sin, gjerne etter en del forviklinger og misforståelser. En bukett røde roser på døren, en romantisk lapp på kjøkkenbenken om morgenen eller en kopp nytraktet kaffe i det de kommer ut av dusjen. De fleste skulle nok ønske at kjæresten var mer romantisk, og det er lett å miste motet hvis du sammenligner kjæresten din med de romantiske heltene i filmer og bøker.

For når var egentlig sist gang du fikk en romantisk overraskelse av kjæresten din? Pleier han eller hun å glemme valentinsdagen, er mest opptatt av å lage frokost til seg selv og kjøper bursdagsgaver som er praktiske i stedet for romantiske? Men heldigvis er det mulig å få kjæresten til å bli mer romantisk, uten å mase!

Handler om forventninger

Mange kvinner opplever menn som uromantiske. De føler at mannen ikke skjønner hva de virkelig ønsker, selv om de til stadighet hinter om at de ønsker å bli overrasket med komplimenter, romantiske middager, små gaver eller opplevelser.

Ofte handler det ikke om at mannen er uromantisk, men snarere at kvinner har en forventning om at mannen skal oppfatte små hint om hva hun liker og hva hun ønsker med relasjonen. Når han ikke skjønner dette så oppfattes han lett som uromantisk og lite oppmerksom, kanskje sitter man også igjen med en følelse av å ikke være sett og pris på. Noen vil også kjenne seg uelsket og lure på om relasjonen faktisk er riktig når han i så liten grad forstår hva hun ønsker.

Kanskje opplever du frustrasjon og skuffelse over at hint om mer romantikk rett og slett ikke blir oppfattet? Kommer du stadig med hint om hva du ønsker, men opplever at kjæresten din ikke tar initiativ?

Mange, både kvinner og menn, uttrykker skuffelse og frustrasjon fordi de opplever at partneren ikke forstår hva de liker, hva de ønsker med relasjonen og at «de ikke kjenner seg sett». Ofte kan det kjennes som noe helt essensielt mangler i relasjonen fordi kjæresten ikke skjønner hva du ønsker

Trolig har du selv en sterk fornemmelse av hva du ønsker fra partneren din, og hva du opplever som romantisk. Kanskje tenker du at partneren på magisk vis også skal forstå hva du ønsker, men sannsynligheten er stor for at kjæresten din ikke vet dette. Det betyr ikke at han ikke er glad i deg, eller at han ikke elsker deg. Det betyr bare at han har andre preferanser enn deg, og at han opplever andre ting som romantisk enn det du gjør

Til tross for at dere kanskje har vært sammen i lang tid, så kan altså ikke kjæresten din gjette seg til hva du liker eller lese tankene dine. Prøv å tenk over hva du faktisk liker og hva du opplever som romantisk, og inviter kjæresten din med på den reisen.

Det viktigste du kan gjøre er å bli klar over hva nettopp du opplever som romantisk og hva nettopp du ønsker. Dersom du ønsker at kjæresten skal ta initiativ til helgetur til Vestlandet, Sørlandet, spatur til Farris bad eller kanskje et frieri, så er det første du må gjøre å være klar over dette selv, råder jeg

Vær ærlig om hva du ønsker

Dersom det er noe spesifikt du drømmer om, så vær helt klar på hva du ønsker og når du ønsker at det skal skje. Ikke gå og vent på at noe skal skje, helt til du blir frustrert og skuffet.

Mange går og venter på at kjæresten skal ta initiativ, uten at det skjer. Snakk heller om hva du ønsker på en ærlig og klar måte, i stedet for å gå ut ifra at han faktisk vet det

Innrøm for deg selv at du er skuffet og at det er noe du savner i relasjonen.

Finn ut hva du virkelig ønsker og kommuniser det ut på en måte der du ikke beskylder eller anklager mannen din. Trolig vil du oppleve store endringer når du gjør det

Det beste du kan gjøre er altså å sette deg ned sammen med kjæresten, være ærlig og direkte og si hva du ønsker. Legg bort skjulte hint, for sannsynligheten er stor for at de ikke blir oppfattet

Gi romantikk så får du romantikk

Det er en lur metode for å gjøre kjæresten mer romantisk, er å bli mer romantisk selv.

Hvis du sitter der og venter på at kjæresten skal gjøre noe eller ta initiativ til noe, vil du mest sannsynlig oppleve at ingenting skjer. Hvis du overrasker kjæresten med romantiske lapper eller komplimenter, så vil det øke sannsynligheten for at kjæresten gjør det samme tilbake

Husk å sette av tid til romantikk i en travel hverdag! Å sette av tidspunkt for sex er det noe mest romantiske man kan gjøre!

Sett av noen kvelder der dere får barnevakt, lager en god middag hjemme eller drar på restaurant. Det er viktig å prioritere hverandre.

Man kan sammenligne parforholdet med et blomsterbed. Hvis man gir det vann og næring så vil det vokse og bli fint og flott, mens hvis man ikke legger ned en innsats så vil det visne og dø.

Et forhold trenger næring og pleie. Hvis dere legger ned tid og energi i parforholdet, så vil det blomstre.

Er kanskje mer romantisk enn du tror

Alle liker å føle at de blir satt pris på, og små gester fra kjæresten kan gjøre at du trives bedre i forholdet. Samtidig har vi ulikt kjærlighetsspråk, og noen viser romantikk med gester og gaver, mens andre viser det med ord eller fysisk nærhet.

Det er derfor viktig å høre og se etter, for kjæresten din prøver kanskje å være romantisk når han eller hun hvisker «jeg elsker deg» før de sovner, lar deg spise det siste rundstykket eller står opp tidlig med ungene når det egentlig var din tur.

Det er ikke alle som føler det er naturlig å vise kjærlighet og romantikk med blomster og helgeturer, men det betyr ikke at kjæresten din ikke elsker deg.

 

 

 

 

Kommenter