Masturbasjonens dag!

Pin it Reddit

For å være helt ærlig så er ikke den internasjonale masturbasjonsdagen før 28 mai, men hele idéen med å markere masturbasjon startet den 7 mai, 1995 som en måte å beskytte og feire retten til å masturbere! International Masturbasjon Day har siden den tid blitt utvidet til hele mai måned, så jeg vil si at alt masturbasjon er innafor denne måneden!

 

Er det bra for deg?

De fleste vet at masturbasjon ikke er dårlig for kroppen. Heller det motsatte! Onani kan frigjøre adrenalin, oksytocin, endorfiner og serotonin (precious, precious serotonin) – noe som hjelper deg med å regulere stress og øke ditt generelle humør til det bedre. Frigjøringen av endorfiner kan også hjelpe deg å senke blodtrykket og fungere som et sovemiddel. En studie fra 2016 koblet sammen at menn i alderen 40-49 med en normal kroppsmasseindeks som var «hyppige» på hånden (21 eller mer utløsninger i måneden) hadde en lavere risiko for prostatakreft. Hos kvinner har det å masturbere når man har menstruasjon vist seg å lindre krampene og smertene. Masturbasjon har helt klart flere helsefordeler, så sett i gang folkens!

 

Er det dårlig for forholdet?

Med det i tankene, vil man anta at det å onanere mens du er i et forhold vil forstyrre partnerskapet. Men det er snarere tvert imot! Mest sannsynlig vil det faktisk forbedre partnerskapet! For det første kan regelmessig onani gi deg seksuell og fysisk sikkerhet – det er vanskelig å fortelle noen hva du liker hvis du ikke kjenner deg selv. Når det gjelder din seksuelle helse, ser det ut til at jo eldre du blir, jo mer bør du onanere, da onani hjelper med å opprettholde og forbedre blodgjennomstrømningen og viriliteten. For de mennene som kanskje er litt kjappe på avtrekkeren; regelmessig onani kan hjelpe toleranse for stimulering og fungere som en utholdenhetshjelp.  For de som ønsker å prøve seg på kunsten å lage en baby, er det en vanlig tro at hyppig onani påvirker sæden, noe som er delvis sant. Selv om onani ikke har noen innvirkning på sædkvaliteten (men alder og livsstil har absolutt det!), tar det omtrent 74 dager før sædcellene når optimal modenhet. Selv om menn kan ejakulere flere ganger vil det være mindre og mindre sædceller for hver gang.  Så hyppig onani kan gjøre en mann mindre fruktbar, men forårsaker på ingen måte ufruktbarhet; testiklene fortsetter å produsere sæd så lenge de kan.

 

Er det bare meg?

Er din skitne lille hemmelighet egentlig en hemmelighet når nesten alle har den samme hemmeligheten? I 2009 fant Indiana Universitys National Survey Of Sexual Health And Behaviour, som er en av de største i sitt slag i verden, ut at 84% av menn og 72% av kvinner i alderen 25-29 år onanerte året før.  Når vi eldes, synker selvfølgelig antallet jevnt og trutt, selv om 46% av mennene og 33% av kvinnene over 70 år fremdeles onanerte.

Når det gjelder hyppighet i onanien, viste det seg at de fleste kvinnene likte å onanere alt fra noen få ganger i året til en månedlig basis, mens hos mennene satte de av alt fra ukentlige økter til noen ganger måneden.  Uansett hvordan du skiver det, er tallene klare; menn ser ut til å være ganske avicionados i denne avdelingen.

Og selv om alle andre mennesker sluttet å onanere, så hadde du fremdeles ikke trengt å føle deg alene på denne jord, vi er nemlig ikke den eneste arten som onanerer; blant annet hunder, elefanter, pingviner, hvalross, neshorn, skilpadder og flaggermus tar også vare på seg selv med litt solo-elskov.

 

Så… hva nå?

Hvis de biologiske fordelene og den statistiske støtten har overbevist deg om å fornye ditt eget kjærlighetsforhold, hvor bør du begynne? Om du skjemmes, get over it. Start med å sette av en kveld til egenkjærlighet. Lag deg din favorittmiddag, se favoritt filmen din, tenn noen lys og gi deg selv en hånd; du fortjener det.

Kommenter