Jakten på G-Punktet

Pin it Reddit

Jakten på G-Punktet

Kvinner som har funnet sitt g-punkt VET at det finnes, så ikke gi opp om du fortsatt leter! Alle kvinner har et g-punkt. Det som varierer er hvordan kvinner liker å stimulere sitt g-punkt, og hvordan de opplever stimulansen.

G-punktet er oppkalt etter Ernst Grãfenberg som oppdaget det i 1950, men hans oppdagelse ble ikke offentlig kjent før i 1982. Det skjedde først når Beverly Whipple og John D. Perry publiserte “The G-spot and other recent discoveries about human sexuality”.

Noen kvinner kan ejakulere en væske (som kan variere i farge fra klar til mer melkehvit) i forbindelse med en G-punkts-orgasme. Dette er helt normalt og helt ufarlig. Denne væsken er IKKE urin.

Flere studier har konkludert med at både G-punkts-orgasmer og spesielt ejakulasjon hos kvinner opptrer oftere hos kvinner som har brukt mye tid på å trene PC-muskelen. Mange kvinner rapporterer at rett før ejakulasjonen inntreffer, føles det som om vagina får en annen type sammentrekninger, ikke sammen på samme måte som ved en “vanlig” orgasme, men heller utover.

De fleste kvinner er ikke i stand til å ejakulere med en penis eller en dildo i skjeden. Begge deler kan bringe henne “til kanten”, men for at selve ejakulasjonen skal kunne finne sted må dildoen/penis trekkes ut.

De fleste er enige om at det er lettere for kvinner å få såkalte multiorgasmer (flere orgasmer med svært kort mellomrom) dersom G-punktet blir stimulert.

Jo mer du trener PC-muskelen, jo større er sjansene for at du skal oppleve både en G-punkts-orgasme og det å ejakulere. Denne muskelen trenes enkelt med “knipeøvelser” eller ved hjelp av vekter eller kuler som fåes kjøpt i en sexbutikk. De fleste opplever en klitorisorgasme og en orgasme fra G-punktet forskjellig, dette har en helt logisk forklaring. Klitoris er knyttet til pudendal-nerven, G-punktet er knyttet til pelvic-nerven. Disse sender forskjellige impulser til hjernen og dermed oppleves orgasmene forskjellig. De fleste kvinner mener en orgasme som følger pelvic-nervebanen oppleves mer i hele kroppen, enn en orgasme som er forbundet primært med pudendal-nervebanen. Uten at det dermed er sagt at den ene typen er bedre enn den andre – de oppleves bare forskjellig. Disse to formene for orgasme kan også blandes, slik at man får en tredje type orgasme, en blandingsorgasme (Perry & Whipple & Ladas).

Hva er G-punktet?

G – punktet er et lite område som befinner seg i fremre skjedevegg. Selve g-punktet er egentlig et svamplegeme, og har visse likhetstrekk med mannens penis. Ved stimulering vil dette svamplegemet fylles med blod og svelle opp. G-punktet kalles også urinrørssvamp, siden det er plassert rundt urinrøret.

Det sies at seksuell stimulering av G – punktet kan gi noen kvinner en mer intens orgasme enn ved stimuli av klitoris. Enkelte opplever også samtidig utskilling av væske. Inne i selve urinrørssvampen, eller g punktet, ligger det flere kjertler. Disse kjertlene kan ved orgasme avgi væske.

Hvor er G-punktet?

G-punktet er plassert ca.2- 5 centimeter inn i skjeden. Noen har det plassert litt lenger ute, andre litt lenger inn. G-punktet ligger oppe i fremre skjedevegg, i vevet mellom skjeden og urinrøret. Overflaten er noe mer ru enn skjedeveggen for øvrig. Mange kvinner synes det er vanskelig å lokalisere G – punktet.

En regner imidlertid med at de aller fleste kvinner har et G – punkt men at ikke alle kvinner reagerer på stimuli av området. Noen er følsomme og reagerer lett på stimulering, mens andre ikke kjenner noe i det hele tatt

Slik finner du G -punktet:

1 Før en – to fingre inn i skjeden med håndflaten opp.
2 Bøy fingrene oppover slik at de berører den fremre skjedeveggen.

Det er best å vente med stimuli av G – punktet til kvinnen er seksuelt opphisset. Da vil området svelle opp og føles fast og rundt. Enkelte kvinner kan ved stimulering av G – punktet kjenne en intens lystfølelse i underlivet. Dersom G – punktet stimuleres på riktig måte, skal det kunne utløse en dyp vaginal orgasme.

Kvinnen bør ligge på ryggen med knærne bøyd og fotsålene nede på sengen. Legg gjerne en pute eller noe annet under baken slik at underlivet blir løftet opp.

Før en – to fingre inn i skjeden med håndflaten opp, og press dem ganske lett mot den fremre skjedeveggen. La fingrene gli søkende fram og tilbake i skjeden. Dersom kvinnen er følsom nok, vil det kjennes godt når det riktige stedet blir truffet. Fortsetter en å stimulere dette området, vil en kunne kjenne en hevelse mot fingertuppene. La fingrene gli fram og tilbake over G – punktet veksle med sirkelbevegelser. Øk trykket etter hvert. Noen kvinner føler gjerne de må tisse. Det skyldes at G – punktet befinner seg i området rundt blæren. Denne følelsen vil gå over, og du vil kjenne en god nytelse på vei. Ved eventuell orgasme vil noen kvinner få «utløsning». Denne væsken skilles ut av kjertler i G – punktet.

Hvordan stimulerer jeg G – punktet?

Dersom man ikke har lyst, tid eller anledning til å lese store mengder informasjon om G-punktet og hvordan en kvinne kan ejakulere, men bare ønsker å prøve ut på egenhånd, har vi samlet noen enkle tips som gjør jobben lettere.

Tips:

For å finne G-punktet, ta fingeren 5-6 cm inn i vagina. Press mot skambeinet med en rytmisk “kom her”-bevegelse. Sikt høyt, om hun ligger på ryggen, befinner G-punktet seg rett opp mot venusberget.

Det finnes en rekke sexleketøy på markedet som er laget spesielt med tanke på G-punktet. “Semirealistic” og “Stubby” fra Fun factory er to av de mest populære.

Veldig ofte er det en god ide å kombinere stimulering av G-punktet med stimulering av klitoris, enten med et par fingre, eller oralt.

Noen syntes stimulering direkte på G-punktet kan bli for intenst. Da kan indirekte stimulering ved å presse nederst på maven, rett over skambeinet være en god løsning, samtidig som man har “noe” i skjeden. Det er også mulig med indirekte stimulering ved analsex, ved å presse fremover mot navlen. Eksperimentér med forskjellige vinkler og forskjellig press frem mot navlen under samleie, onanering osv.

Det kan også være en god ide å eksperimentere med forskjellige stillinger. Tre samleie stillinger som er virkningsfulle er:

Det kan også være en god ide å eksperimentere med forskjellige stillinger. Tre samleie stillinger som er virkningsfulle er:
– Hun liggende på ryggen, med en pute under baken og bena rett til værs, han stående på kne mellom hennes ben.
– Bakfra, hvor hun har ansiktet og skuldrene ned mot madrassen og baken i været. Denne stillingen gjør det enkelt for ham å styre etter hennes veiledning.
– Han liggende på ryggen, hun sittende oppå. Hun har ansiktet mot hans og lener seg godt tilbake. Denne stillingen gir henne full kontroll og mulighet til å kjenne hvor det føles best.

Dersom man har en “full” vagina, opplever mange at det er umulig å ejakulere. Ta derfor ut fingre, penis, whatever idet du får orgasme, men fortsett å stimulere klitoris.

Husk at stimulering av G-punktet er noe som krever øvelse. De færreste opplever de villeste sprutorgasmer de første gangene. Det er eventuelt noe som kommer med trening og erfaring.

Helt til slutt: Hvordan man reagerer på G-punktstimulering varierer veldig fra person til person.

En godt trent PC-muskel gjør G-punktet enklere å finne, samt mer mottakelig for stimulering og ikke minst gjør en veltrent PC-muskel det enklere å oppnå en G-punkt orgasme. Så om du trengte flere grunner til å ta knipeøvelser, så fikk du dem nå.

G-punktorgasmer føles ”dypere” enn klitorisorgasmer. Ved å fortsette stimuleringen av g-punktet etter orgasmen, er det mulig at man kan få flere orgasmer etter hverandre. Det oppstår gjerne en ”pyramide-effekt”, slik at den neste orgasmen kan føles bedre enn den første.

Husk at g-punktet ikke er en “magisk bryter” som vil utløse intense orgasmer med en gang. Det trengs tid, øvelse og tålmodighet for å få det til. Husk at øvelse gjør mester!

Benytt gjerne en g-punkt vibrator ved søken etter punktet, disse er spesielt utformet for å kunne hjelpe til. Et tips er å stimulere klitoris samtidig.

Kommenter