Bondage – Bli litt dristigere i senga?

 

BONDAGE- BLI LITT DRISTIGERE I SENGA

Liker du tanken på å være litt tøffere på soverommet? Det å krydre sexlivet er å ta steget videre å utforske bondage sammen med partneren din. Det er nok noen som undrer seg over hva Bondage betyr. Det betyr å begrense noens bevegelse. Det innebærer altså at en av partneren bindes fast som for eksempel med håndjern og ankeljern eller et tau. Det finnes også andre metoder får begrenset bevegelsesfrihet under samleiet. Det som er viktig i forbindelse med bondage er å ha tillit til partneren sin. Det er fordi den ene partneren blir bundet fast, og dermed er sårbar. Det er på en måte et rollespill som går ut på å overføre kontroll og makt fra den som underkaster seg (sub), til den som i aktiviteten skal være den dominerende (dom). Her er det også viktig at man tilegner seg kunnskap som sørger for at sikkerheten til den som bindes fast blir ivaretatt på en god måte.

God kommunikasjon er viktig her, og det å kunne stole på hverandre. Den som binder den andre, skal aldri benytte situasjonen til å leve ut sine egne fantasier. Den aktive partneren skal altså være opptatt av å glede partneren sin som er bundet fast. Den som er bundet fast (sub) trenger et stoppeord, som den dominerende må overholde.

Når du blir bundet fast og ikke er i stand til å bevege deg kan du få motta sex og kjærtegn fra partneren din. Det kan også føles trygt at partneren din tar kontroll i senga. Når det gjelder menn så har de ofte litt problemer å være den som blir bundet fast. Kanskje er de litt redde for å bli oppfattet som svake. Kanskje de kan reflektere over hvem som er mest modig? Å våge å gi slipp eller å ta kontroll over situasjonen.

Bondage har et slektskap SM altså sadomsochistisk. SM er mer smerte mens med bondage er det uten smerte. Det kan være av forskjellige grunner til at noen velger å praktisere bondage, men det er nok selve opplevelsen det å ha makt eller underkastelse som er attraktiv.

Dom/ Sub

Når det gjelder dom/sub så dominerer en person partneren sin, eller ha makt/kontroll over dem. I kulturen vår er det vanlig at sex og makt blandes sammen. Mennesker kan ofte identifisere seg som dominerende underdanige eller bytte på det. Det kan være at de spiller de samme rollene eller at de bytter det i forskjellige anledninger. Et eksempel kan den underdanige servere den dominerende maten, eller gi dem en massasje. Den dominerende partneren kan beordre den underdanige rundt eller straffe dem på en eller måte som for eksempel pisk på rumpa, eller vente med å få orgasme

Det som skiller seg ut fra det vanlige forholdet mellom to partnere er at dette avhenger veldig hvor de er i livene sine. Noen Dom /Sub forhold ser ut som et vanlig forhold, men litt mer krydder i sexlivet. Den største forskjellen er i mengden kommunikasjon. Folk som holder på med BDSM sier ofte at det er «konsensult» som betyr at det vil være mye forhandlinger i begynnelsen på hvordan det skal være. Hva en liker og ikke liker, hvilke grenser og hvilke stoppesignaler kan da være. Da er det greit å lage seg en sjekkliste og kontrakter for å avklare dette på.

Det er viktig å snakke sammen hva en liker seksuelt tidlig i forholdet, og om hvilke roller de liker å ta i forholdet. Skriv ned på et ark lister som ja, nei og kanskje, interesser og del tankene dine med partneren din. Del gjerne dine sexfantasier

Noen mennesker har et BDSM forhold utenfor et eksisterende forhold. Å ha forskjellige seksuelle ønsker er en grunn til at noen par åpner forholdet til at en eller begge er seksuelle tydelig, vennlig gjennomtenkt, kan det fungere fint.

Binding / Knuter

Når du skal binde fast partneren din kan du bruke tau, men kan også bruke andre metoder for å frarøve et annet menneske bevegelsesfrihet. Du kan benytte disse som for eksempel: Håndjern, ankeljern, mansjetter, bondage tape, bandasjer, stropper, lærreimer, spreadbars.

Du kan også bruke en seng, møbler og andre installasjoner for å binde fast en sub. Du kan også bruke verbal bondage der man med kommandoer styre den andres bevegelsesfrihet.

Begynn med korte tau og enkle knuter. Man trenger ikke et veldig langt tau, for da blir det enda vanskeligere når man er nybegynner.

Det er greit å ha et fokus slik som binding, lære seg knuter eller å ha erotikken En liten plan for hvordan man skal binde er lurt, for da unngås unødvendig fomling. Man kan fint praktisere enkle knuter på seg selv, og senere på sin partner med større selvtillit.

Single og double column tie er de to knutene man først bør lære. Når det gjelder selve posisjoneringen av sub, tar man hensyn til hva målet med seansen skal være.

Skal man gjennomføre seksuelle handlinger, er det en fordel å tenke gjennom hva og hvordan dette skal skje, slik at tau og posisjonering ikke hindrer den man ønsker å gjøre. Men også fordi man vet hva man skal gjøre og derfor selvsikkert kan gå i gang.

Uttrykket single column tie innebærer binding på en enkel kroppsdel. For eksempel rundt et håndledd, rundt overkroppen, rundt en arm, et lår, legg, ankel eller vrist. Double column tie betyr å binde sammen to single columns. Altså at man for eksempel binder sammen armene, en arm og et ben og to ben. Man kan også bøye et ben slik at hælen legges opp mot baksiden av låret, og på den måten kan binde over lår og legg på samme ben – double column tie!

For stram binding kan innebære at det oppstår sirkulasjonsstopp, at nerver kommer i klem, nummenhet, brennmerker på hud, oppskrapet hud og blødning når grove tau brukes feil, samt lemmer som sovner. Det er praktisk at den som binder selv har opplevd å bli bundet, slik at man fullt ut forstår hvordan det kan oppleves.

Noe av det fine med taubinding er at grunnteknikkene man lærer som nybegynner, aldri mister nytten

Andre viktige vurderinger når tau skal velges er tykkelse og lengde. Hvor langt tau man velger. avhenger av hva slags binding som skal gjennomføres og fysikken til personen man binder. Erfaringsnivå påvirker også. Erfarne utøvere vet hvor mye tau man behøver til ulike bindinger, og er generelt flinkere til å håndtere lange tau.

I tillegg til taumatriale og taulengde for den enkelte oppgave, må man også vurdere tauets tykkelse i forhold til hva man skal binde (kroppsdeler). Et aspekt når tauet blir for tykt, er at det rett og slett kan bli for vanskelig å lage knutene. Det vil for eksempel være umulig å bruke et tykt tau på en penis.

Stående, liggende, hengende? Hva slags posisjon sub skal innta, vil i stor grad påvirke tauvalget. Å være bundet med et grovt og tynt tau er betydelig mer ubehagelig enn et noe tykkere/mykere når man henger. Oppheng innebærer økt risiko uten nok anatomisk kunnskap, og suspension-oppsett anbefales uansett kun for erfarne utøvere.

Hengende vil det stilles helt spesielle krav til knuter, taufriksjon, bøybarhet, fleksibilitet, elastisitet, slitestyrke, og mykhet. Ikke minst vil fysikken (vekt og fysisk størrelse) til den som bindes ha betydning for valg av tau.

Vi har mange forskjellige typer/ materialer av tau. Nylon tau, syntetisk tau brukes ofte av nybegynnere. Det er lurt å være litt obs på at lite friksjon gjør at nylonknuter kan stramme og skli.

Etter hvert som man får erfaring og selvtillit, begynner man å bruke mer spesialiserte tau. Erfarne utøvere foretrekker oftest tau i et naturmateriale. Valg av tautype avhenger av hva slags aktivitet som skal gjennomføres. Shibari-entusiaster foretrekker ofte jutetau.

Jutetau er manges favorittvalg for både gulv og suspension (oppheng). Jute er fleksibel og litt ru på huden, har høy friksjon og lite strekk, og den har god styrke, men lav holdbarhet. Godt behandlet jutetau kan gjøre det mykere og bedre mot huden, men det må gjerne skiftes ofte. Jutetau kan også enkelt farges.

Hamptau har de samme egenskapene som jute, men har en merkbar lukt og er litt tyngre. Mange taumestere liker hamp fordi det mykner med tiden. Det er også lettere å finne enn jute. Den er også sterk nok til å brukes i suspension.

Silke og bambus-baserte tau er ganske dyre, men gir gode resultater. De har de beste egenskapene i forhold til å være fleksible, være myke, ha god friksjon, strekk, holdbarhet og styrke.

Shibari

Shibari er en generell form for taubinding. Shibari har sin opprinnelse fra Japan, og shibari betyr å knyte, og brukes med tynne tau for å lage intrikate mønster. Shibari-tau og knuter kan også plasseres strategisk for å stimulere ulike trykkpunkter på kroppen. Nesten som en Shiatsu-massasje. Modellen opplever glede fra tau over brystene, over kjønnsorganene og andre erogene soner.

bondage ofte er en del av en erotisk seanse, er det vanlig å ta i bruk ulike hjelpemidler som ytterligere forsterker opphisselse og kåthet. Det finnes mye å velge mellom av sexleketøy og dildoer, samt BDSM-tilbehør som pisker, pads, klemmer, masker, gags o.l.

Med utstyr mener vi objekter, rekvisitter, produkter og effekter, som skaper ønsket realisme. Disse bidrar til, understreker eller støtter rollespill, påfører ubehag eller smerte, bidrar til et bestemt image, eller skaper en bestemt atmosfære eller stemning. Noe må eller kan man kjøpe, mens andre ting kan hentes fra skuffer og skap hjemme eller lages.

Valg og bruk av utstyr og tilbehør er stort sett et spørsmål om personlige preferanser og hva slags effekter man ønsker å oppnå. Det være seg visuelt, fysisk eller åndelig.

Kvalitet er viktig når det gjelder utstyr generelt. For opplevelsen og realismen, men i noen tilfeller også på grunn av sikkerhet. En viktig grunn for å f.eks velge mansjetter og ulike bondage-sett i god kvalitet, er kraften utstyret utsettes for. Sterke orgasmer påfører restraints krefter man kanskje ikke er klar over, og som lett kan få billig utstyr til å ryke.

Spanking/ Pisking

En av våre erogene soner er bakdelen vår. Når man blir pisket eller en bruker klaps på rumpa så gir den en deilig opphisselse. En bruke ofte spanking/pisking under forspillet før selve akten. Men det er viktig å snakke sammen på forhånd før en setter i gang med pisk, paddel eller andre ting.

Når du bruker pisk, paddel eller andre ting på rumpa så kan det være at en lager merker i huden. Noen blir litt rød, andre lange striper og noen kan få blåmerker. Hvis du slår svakt blir det ingen merker i huden, men derimot hvis du slår hardere kan du få merker i huden. Kanskje du blir nødt til å ha på mer klær for å beskytte deg litt.

Det er lurt å tenke på smerte terskelsen, og eventuelt prøv det ut på deg selv hvor hardt en tåler, og si ifra til partneren din. Husk å avtale på forhånd når du for eksempel vil ha deg en pause, og da er det lurt å ha et stoppeord som for eksempel gul.

En paddel er laget av skinn, og den er kort, flatt og bredt redskap. Den brukes til å gi smekk med.

Flogger er en pisk med mange snerter som kan brukes på forskjellige steder på kroppen. Men den egner seg best på baken. Hold den unna øynene for det kan bli litt vondt. Prøv dere frem på forskjellige varianter og snakk sammen på hva dere liker

Med pisken vil du få mer en intens følelse. Prøv deg med en pisk med en spiss, flat bunn. Bruk en kort ridepisk og la den dominerende bruke den på baken.

Litt råd

Det er ingen fasit på hvordan man skal praktisere bondage og det er heller ikke viktig å gi aktiviteten et navn. Det er handlingene og opplevelsene som skal ha fokus. Kanskje man kun ønsker litt enkel variasjon og litt krydder i sexlivet. Kanskje utvikles det etter hvert til en større interesse. Rammen skal uansett være trygg, gjensidig og samtykkebasert.

Den største gleden får man når begge åpent kan uttrykke fantasier og ønsker. Gjensidig nytelse og glede skal alltid stå i begges fokus. Når tilliten er på plass, slapper man også av og kan fokusere på aktiviteten. Man skal slippe å være usikker på om man kan komme til å bli utsatt for noe som er vondt og ubehagelig på feil måter.

Å gå inn i rollen som dominant eller underdanig handler om preferanser og ønske om å utforske sider ved egen seksualitet. Det handler også om å forstå sin partners seksualitet bedre. Det å kunne utforske den andres nytelsesspekter innenfor avtalte grenser.

Det kan være kort vei mellom ønsket og uønsket ydmykelse, hva som er deilig sviing eller direkte vondt og sterkt ubehagelig. Når man finner balansen, er den forsiktige og utforskende ferden så utrolig deilig, intens og nærhetsskapende.

Å frata noen bevegelsesfrihet eller å blokkere synssansen, er aktiviteter man skal gjøre hensynsfullt og stegvis. En ting er å snakke om det og å tenke at dette er spennende. En helt annen ting er å gjøre det, for man kan ikke på forhånd vite hvordan den som domineres reagerer når det faktisk skjer. Panikk kan oppstå plutselig og voldsomt.

En situasjon som lett kan indusere panikkfølelser, er når lungene presses sammen og gjør pusting mer anstrengende (F.eks. når knær og bryst møtes i sammenkrøpen stilling). Binding som innebærer at dette kan skje frarådes på det sterkeste for nybegynnere!