BDSM OG FIFTY SHADES OF GREY

Pin it Reddit

Hva er BDSM?
BDSM er et paraplybegrep for Bondage, som er lek med tau, Dominans, den som liker å ha kontrollen, Submissive/Sadist, den som liker å følge ordre/gi smerte, og sist men ikke minst Masochist, den som liker å bli påført smerte. Sikkerhets ord er utrolig viktige, derfor skriver jeg om det først. Sikkerhets ord er noe alle kan bruke, om dere føler noe blir litt for mye, eller litt for vondt. Et sikkerhets ord burde være noe som ikke har noen sammenheng med sex, eller scenen (leken) dere har sammen. Bruk noe som får alt til å stoppe, som for eksempel Marihøne, Solsikke eller kanskje Kaffe passer deg bedre? Du kan også gjøre det enkelt, å bruke “standarden” av sikkerhets ord. Trafikklyset; Grønn for “ok, jeg er klar”, Gul for “vent, jeg trenger en pustepause, la oss snakke om dette” Rød for “full stopp, stopp alt, få meg ut/ned, bare hold meg!” Når dere er enige om sikkerhets ordene, kan det dere vil prøve begynne.

Sikkerhet er viktig!
De som er aktive i miljøet vil fortelle deg gang på gang at det aller viktigste er sikkerhet, klokhet og enighet. Ellers er dette kjent som safe, sane and consensual. Sikkerhet, klokhet og enighet er det aller viktigste hvis man skal prøve noe nytt! Bondage er noe mange syns virker litt skummelt, men om det blir gjort rett og man begynner forsiktig er det helt ufarlig. Det aller viktigste med bondage er at dere stoler på hverandre. Hvor enkle eller vanskelige knutene er, har ingenting å si, så lenge de er enkle å få opp fort, om den du binder opp vil ut NÅ. En annen ting jeg har lært er at selvstrammende knuter er et svært stort fy. Om du vurderer en selvstrammende knute, vil jeg gjerne anbefale deg et bondage kurs, eller to.

Hva er Dominans?
Dominans, eller dominant, betyr at du liker å ta kontrollen. Enten i senga, eller kanskje i hverdagen. Den som dominerer finner for eksempel regler dere blir enige om å følge, eller så kan du jo få din kjære til å ta oppvasken, bare fordi du kan! Mange dominante elsker for eksempel å tilfredsstille sine underdanige til de er en skjelvende, glad pudding som svømmer i orgasmer og kjærlighet. Husk å snakke om det dere skal gjøre før dere gjør det, og etter dere har gjort det.

Underdanig
Submissive, eller den underdanige på norsk, er deg som liker å følge regler, eller får glede av å gjøre det du får beskjed om. For å ta et eksempel, hvis du ikke liker å ta oppvasken, men du gjør det likevel, for å glede partneren din/din dominant.

Sadisten
Sadist er beskrivelsen på en som liker å påføre smerte. For eksempel ved å piske, flogge, binde deg opp på forskjellige måter som er ukomfortable, men ikke farlige, og mange andre måter. Husk på sikkerheten!

Masochisten
Masochist er beskrivelsen på deg som liker å få vondt, enten det er ved å bli pisket, knipset, fiket til, bundet opp, få straff eller lignende. Masochister finner seg som regel en sadist, eller en dominant til å leke med, sånn at de får tilgang på den smerten de vil ha. Alt dette er helt 100{55501ac36f41ba662cdfa5ec1019c9e49d100345aec52c2eb0c1148c05211f48} lov. Du er ikke psykisk syk om du liker noe av dette, du er helt frisk.

Besøk vår Bondage kategori som vi også har delt inn i Lett Bondage for nybegynnere og BDSM for mer erfarne

Kommenter