Alt Du Noensinne Trenger Å Vite Om Anal Sex

Pin it Reddit

Den komplette nybegynner guiden

Anal lek er et spennende
tilskudd i sexlivet som stadig flere ønsker å utforske. Både han og henne kan
ha glede av analsex. Innenfor og utenfor analåpningen befinner det seg
tusentalls nerveendinger som gir nytelse ved stimulering. Og for mannen er
bakveien den enkleste adkomst for den berømte mannlige g-punktet -prostatastimulering.

Før man prøver analsex er det viktig å vite hvilke forventninger man skal ha. Ifølge en undersøkelse er det bare 1 av 3 som likte anal penetrering etter å ha prøvd det. Dessverre sier ikke resultatet av undersøkelsen noe om hva som var årsaken til at deltakerne at testen ikke likte det. Og Analsex er ikke enkelt og feil kan dessverre føre til en ubehagelig opplevelse. Men utvendig stimulering av Anus er for de aller fleste både en deilig og behagelig opplevelse. Utvendig stimulering kan derfor være det rette sted å starte. Under her har vi laget en liste over tips og triks som kan hjelpe deg til å gjøre analsex til en positiv opplevelse for både deg og din partner.

1.Om du ikke ønsker å prøve Analsex, er det bedre å la være. Før man prøver Anal penetrering er det viktigste at dette er noe man ønsker å prøve. Det kan være greit å skille mellom “Jeg tror gjerne ikke dette er noe for meg, men har lyst til å overraske min partner”, og “Aldri I livet om noen får putte noe inn der!!”. Gjerne du har lyst til å glede din partner, eller gjerne du ønsker å utforske det for din egen del. Uansett hva du velger er din avgjørelse, og om partneren din skulle prøve å presse deg til det, kan du be partneren slutte å mase… Eller enda bedre, du kan tilby deg å gjøre det på din partner?

2. Renslighet er viktig. Det kan være greit å starte med en dusj før man begynner, slik at man får rengjort seg skikkelig utenfor analåpningen. Etter vår erfaring er det også mange som bekymrer seg for at man kan oppleve at det kommer bæsj ut ved anal lek, og det er nok ingen overraskelse at dette kan forekomme. Men om man ikke må på do før man begynner, er det som oftest tomt for bæsj i ytre del av endetarmen, og det pleier derfor ikke by på problemer. Men om man er bekymret, kan man rengjøre først med en analspyler. Men som nybegynner, kan det være like problematisk å spyle som å penetrere. Vi anbefaler derfor å heller ta sjansen på å ikke spyle først. Og som oftest pleier det å gå godt.

lekent og spennende

3. Bli vant med følelsen. Før dere går I gang med full penetrerende analsex bør man starte med litt forsiktig og leke litt med Anal stimulering. Start forsiktig med utvendig stimulering, Gjerne med tunge eller en fing I roterende bevegelse like utenfor analåpningen. Om du bruker fingeren, bruk rikelig med glidemiddel. Om man ikke bruker leketøy av silikon eller gummi, er det kun silikonbasert glidemiddel som gjelder. Man kan etter utvendig stimulering også penetrere med en fing eller to og prøve innvendig stimulering. For mange nybegynnere kan det også være greit å starte med en liten analplugg. Da anbefaler vi en liten plugg I stål eller glass. Både glass og stål er svært glatt materiale, og begge egner seg til bruk sammen med silikonbasert glidemiddel. For litt ekstra utvendig stimulering, prøv gjerne en butt plug med hale som kiler mellom rumpeballene. Men start uansett med noe lite, og bli vant med følelsen å ha noe bak der før det blir større.

4. Stopp om det gjør vondt! Om det er første gang, må man gjerne regne med litt ubehag, men det skal ikke gjøre vondt. For mange kan det største ubehaget ved penetrering oppleves om man stopper like innenfor åpningen, slik at lukkemuskelen får ujevn belastning. Det kan ofte være bedre penetrere de 4 første centimeterne, slik man ikke stopper midt I lukkemuskelen. Det er svært viktig å smøre godt før penetrering, også innover i endetarmen. Men det skal ikke være veldig smertefullt, da bedre å stoppe. Man kan oppleve å få skade ved feil analsex, men om man smører godt med glid er skade svært sjeldent.

5. Snakk sammen. Selv om dere gjerne ikke pleier å prate så mye sammen når dere har sex, er det på tide å begynne nå. Gi beskjed om partneren går for raskt, eller for sent. Om det kjennes ut som du må bæsje (ikke en uvanlig følelse når man prøver analsex), om du opplever ubehag og mest av alt, fortell om du kjenner noe du liker. Det er greit å være nervøs. Og om du er nervøs, er nok partneren din like nervøs som deg. God kommunikasjon er viktig!

6. Fokuser på annen stimulering. For mange kan det å prøve å putte noe i baken være en skremmende tanke. Det kan derfor være lurt å skifte fokus over på annen stimulering samtidig som man prøver anal stimulering.  Hva med litt oralsex samtidig som man lurer noe inn bak? Eller hva med å bruke en vibrator på klitoris, om det er hun som skal motta analsex? Om det er han som skal få prøve, så kan du onanere ham med den ene hånden og bruke den andre til å komme til bak. Det kan være flere veier til samme mål, men hovedmålet er å få tankene litt bort fra det som foregår bak, slik man slapper bedre av.

Kondom er en snarvei til en renslig opplevelse

7. Kondom er ingen dum ide. Selv om dere ikke bruker kondom til vanlig, kan det være greit å bruke kondom om dere prøver analsex. Bakteriefloraen analt må ikke komme over i vagina, og bør heller ikke komme i munnen. Det kan derfor være greit å bruke kondom som enkelt kan tas av om man skal bytte hull, og gjerne ha noen våtservietter i nattbordskuffen som dere kan rengjøre med.

8. Glidemiddel er ALT! Når det kommer til analsex, så finnes det ingenting som heter «for mye glidemiddel». Det ingen naturlig smurning analt, så glidemiddel er hemmeligheten til en positiv opplevelse. Og som nevnt tidligere, så er det silikonbasert som teller. Oljebasert er også et godt alternativ. Fordelen med silikonbasert og oljebasert er at det ikke tørker opp, og holder det derfor fuktig lenger. Noen opplever gjerne å få kviser på rumpen ved bruk av oljebasert glidemiddel, noe som gjør at vi heller anbefaler silikonbasert. Også konsistensen på glidemiddelet har betydning. Jo tykkere jo bedre.

9. Tuppen er verst. Penishodet er ofte det som kan føles mest ubehagelig, og de fleste beskriver det slik at når penishodet er kommet innenfor den ytre lukkemuskelen, så går det greit. Noen mener årsaken til dette kan være at hodet ofte er den største delen, og at det derfor går greit når hodet er kommet noen centimeter innenfor. Mens andre føler at årsaken til ubehaget når hodet kommer inn, er at lukkemuskelen får en unaturlig stilling, og det derfor kan være ubehagelig og gjerne føles litt vondt. Det kan derfor være greit å la være å stoppe de 4 første centimeterne. Og heller leve med ubehaget i begynnelsen fremfor å stoppe litt innenfor åpningen.

10. Slapp nå av! Det å kontrollere lukkemuskelen (PC-muskelen, eller Musculus Pubococcygeus som er det medisinske navnet) er noe av det viktigste man kan lære seg, og ikke bare for å kunne ha analsex. Ved å kontrollere PC-musklene kan man forbedre gleden av sex, og menn kan også lære seg å holde orgasmen ved å stramme muskelen. For å få bedre kontroll på lukkemuskelen, kan man gjerne stramme og slappe på samme måte som kvinner trener skjedemuskulaturen. PC-muskulaturen kan man trene når som helst ved å stramme musklene i 3 sekunder og deretter slappe helt av, og så repetere. På denne måten lærer man seg bedre å kontrollere muskelen. Ved analsex skal man slappe helt av, akkurat som om man skal gå på do og bæsje (noe du sannsynligvis ikke kommer til å gjøre. Man skal slappe av, og ikke presse).

11. Det kjennes ut som du holder på å bæsje på deg. Helt ærlig, så kan det i starten kjennes ut som du gjør nummer 2, selv om du ikke gjør det. Og det kan for mange være vanskelig å kjenne forskjellen. Men om du er redd for at det kan komme litt bæsj, så slapp av, for det gjør ingenting om det skulle komme litt. Om partneren din er redd for at det skal komme litt bæsj, er det gjerne bare bedre å ikke gjøre dette i det hele tatt. Om man leker bak der, så ber man nesten om det.

Riktig stilling kan være en viktig faktor i en helhetlig opplevelse

12. Finn riktig stilling. For mange kan den riktige stillingen være en forskjell på om det gjør vondt eller ikke. De fleste syns det går bedre om man ligger på magen og han kommer til bakfra. Et alternativ til dette kan være om hun sitter over ham som hun rir ham. Det er også mulig med analsex i doggy style, eller i misjonæren. Men disse stillingene kan for noen oppleves som ubehagelige. I alle fall om man er nybegynner. Men uansett stilling, så er det mottageren som har kontroll. Ikke være redd for å gi beskjed om du ønsker å ta det rolig og forsiktig. Mange har kun sett analsex på pornofilmer, og tror det skal være rått og brutalt. Og DET er ikke riktig sted å starte.

13 Gå på do etterpå. På samme måte som ved vaginal sex, så kan det være greit å gå på do like etter man er ferdig. Man kan oppleve at man får luft inn som gjerne vil komme ut, eller andre ting som vil ut etter man er ferdig. Det kan også være greit å rengjøre seg, for å unngå at bakterier kommer på avveie.

14. Man kan oppleve å blø litt. Om det skulle komme litt blod, trenger man ikke nødvendigvis bekymre seg. Men om man skulle blø mye, så burde man kontakte lege (selv om vi har ennå ikke hørt dette skje med noen, men det kan være greit å ha med). Huden i endetarmen er både tynn og sårbar, og siden den ikke har en naturlig smurning, så kan man fort oppleve små rifter om man ikke forbereder seg eller bruker nok glid og tid. En annen årsak til kan også være hemoroider, og man kan oppleve at det går hull på en hemoroide under analsex.

15. Hemoroider og analsex. Det er i dag lite forskning på analsex og hemoroider, men det er ingen regel at analsex bør unngås om man har hemoroider. Men for noen kan det oppleves som vondt og ubehagelig med analsex om man har hemoroider, og da gjelder hovedregelen som vanlig at om det er vondt, er bedre å la være. Men om dette ikke er et problem, så husk mye glidemiddel, og vær varsom, så går det greit.

16. Om du hatet det, så ikke gjør det igjen. Analsex er ikke noe man skal pine seg igjennom bare for å glede partneren. Om du hatet det, er det bedre å la være. Sex er til begges glede, og selv om man noen ganger gjør ting bare for å glede sin partner, bør man unngå å gjøre ting man hater bare for å glede sin partner.

Kommenter