ALLE HJERTERS DAG – 11 TIPS

Pin it Reddit

ALLE HJERTERS DAG – 11 TIPS

ALLE HJERTERS DAG: Det er mange måter å markere valentinsdagen på, uten at det trenger å bli et gavestyr.

Hjemmepiknik, mimrekveld eller rollespill? Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre dagen spesiell.

Det er en fin anledning til å markere kjærligheten. Samtidig er det andre som er negative til det. Det er noe fint med å markere dagen, men da må vi vri det til noe positiv.

Vi må ikke gjøre dagen til et gavestyr, men få den til å handle om omsorg og hyggelige opplevelser. Nettopp det som er litt unorsk – å si noen fine ord og kanskje by på en massasje. Det kan valentinsdagen være en fin anledning til, hvor man kan finne på noe annet enn det man kanskje gjør på bryllupsdagen.

Fortsatt fremmed for mange

Det er en fare med en egen kjærlighetsdag. Det må ikke bli slik, at de som ikke får en hilsen tenker at de ikke er elsket Det er fortsatt litt fremmed for mange å skulle feire valentinsdagen. Det er det viktig å understreke. Ta det som en bonus om du får en hilsen – eller så kan jo du være den første som begynner trenden. Man bør utvide horisonten litt kanskje du kan gi et kort til barna eller bestemor? Kjærlighet kan man ha for venner, barn og bikkja – og det er det vi skal uttrykke. Valentinsdagen trenger ikke være kjæresteparenes dag

Hverdagen  er  viktigst

Det er viktig for parforholdet å bekrefte og verdsette hverandre i hverdagen, uavhengig av om det er valentinsdag eller ikke. Å gjøre dette én gang i året, blir litt tynt. Det er jo herlig å sette ord på hva vi betyr for hverandre. Det gjør godt både for avsender og mottaker. Vi kan få hverandre til å «skinne» når vi uttrykker kjærlige bekreftelser. Ikke vent på utspill fra den andre. Om én er aktiv bekrefter, vil det påvirke forholdet positivt. Ikke alle har lært å sette ord på følelser.

Her er et eksempel dere kan gjøre:

Legg en koselig lapp i matpakken, kanskje med en invitasjon til å gjøre noe hyggelig sammen, en overraskelse i toalettmappen når den andre er på tur, en SMS for å si at «jeg gleder meg til å se deg etter jobb» eller en ekstra varm klem med et kjærlig blikk før vi haster av gårde til dagens gjøremål.

11 tips for å gjøre dagen spesiell

Ønsker du å markere valentinsdagen til søndag, hvorfor ikke starte planleggingen allerede nå? Vi har saumfart nettet i jakt på å finne noen gode tips som ikke trenger å koste skjorta.

Og alt dette kan du selvfølgelig også gjøre på en hvilken som helst annen dag:

 1. En god frokost: Enten frokosten serveres på senga, kjøkkenet eller i stua – er anledningen perfekt til å gjøre litt ekstra ut av dagens første måltid, ettersom valentinsdagen i år faller på en søndag. Overrask partneren din med det han eller hun liker best.
 2. Skriv et kort: Få fram hva du setter pris på hos partneren din og hvor mye den andre betyr for deg. Det er alltid stas å få det du mener bekreftet skriftlig, uansett om du er aldri så flink til å si det. Hvis du ikke er av det sukkersøte slaget
 3. Rollespill: Ta på dere finstasen og avtal et møte på en restaurant eller bar i byen. Lat som dere er to ukjente som møtes for første gang, og la fantasien ta overhånd!

Et forslag fra: Lag et scenario der mannen later som han er en mystisk spion (for eksempel James Bond), mens kvinnen kan være hans elskerinne.

 1. Gjør noe sporty: Spenn på dere skiene og gå en lang tur sammen. Ta med dere en god nistepakke som dere nyter sammen på turen. Eller reis til en hytte og kos dere der.
 2. Lag en personlig almanakk, boks eller scrapbook: Finn fram eller skriv ut noen koselige bilder av dere, og samle dette i en scrapbook, boks eller kanskje en personlig almanakk. Her kan du slippe kreativiteten løs. Finner du fram noe som kan symbolisere et spesielt minne dere har sammen? En kinobillett eller flybillett, for eksempel? Lim det inn eller legg det oppi boksen. Gjerne med noen beskrivelser. Tar du deg litt ekstra god tid kan du for eksempel skrive et personlig dikt. Legger du det fram på riktig måte, trenger det ikke bli for sukkersøtt.
 3. Mimre: Har du tenkt til å gjøre punktet ovenfor, gir det en perfekt anledning til å kikke gjennom gode minner. Hvis ikke kan du alltids gå gjennom bilder dere har lagt ut i sosiale medier eller i en mappe på pc-en. Ta et fint bilde av dere selv – så dere kan mimre tilbake på dette senere.
 4. En romantisk middag: Enten dere drar ut og spiser eller ønsker å spise hjemme, hvorfor ikke gjøre noe ekstra ut av den? Dra ut et sted dere har hatt lyst til å spise lenge – eller gjør noe spesielt ut av middagen hjemme. Hjemme-piknik innendørs: Ta fram et teppe og legg på gulvet eller i sengen. Disk opp med en god, enkel middag, sammen med en god (billig) vin. Voilà!
 5. Velg hverandres klær: Å pynte dere litt ekstra denne kvelden, men la kjæresten bestemme hva du skal ha på deg: Kanskje han egentlig foretrekker camobukser og T-skjorte, eller at du bruker hans altfor store skjorte? Og hva vil du helst se ham i?
 6. Romantiske kuponger: Her kan du slå deg løs og være kreativ. Kupongene kan du lage for hånd eller printe ut fra noe du finner på nett. Noen eksempler kan være kuponger for frokost på senga, en romantisk treretters, filmkveld eller klippekort for massasje. Én eller flere av disse går det jo an å benytte seg av på selve valentinsdagen.
 7. Gi hverandre massasje: Dette er en klassiker, men likevel en slager for å sette stemningen for begge to. Demp lyset, tenn noen stearinlys og sett på noe rolig bakgrunnsmusikk som begge liker. Har du ikke massasjeolje, kan du også bruke fuktighetskrem. Vil du slå på stortromma er det heller aldri feil med roseblader i og rundt senga.
 8. Er du singel? Det er selvsagt ingen hindring! Bruk dagen til å sette pris på dine nærmeste venner, barn eller slektninger. Dra ut og spis middag med en god vennegjeng eller arranger en jente- eller guttekveld hjemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommenter