Alt du trenger å vite om Blue Balls/ Ballespreng

Pin it Reddit

Blue balls / ballespreng er et slæng-uttrykk, ikke et medisinsk uttrykk. Det referer til smertene en mann føler i pungen fra langvarig seksuell opphisselse uten utløsning. I utgangspunktet, hvis en fyr blir kåt og ikke når klimaks, kan det føre til en verkende følelse i ballene hans. Ikke stress, han overlever!

 

Det fungerer slik at mannen blir seksuelt opphisset og blod suser inn i penis og testikler som forsårsaker hevelse. Så begynner trykket å bygge seg opp, og siden det ikke frigjøres, kan det føre til en ubehagelig følelse. Etter hvert blir ubehaget borte når blodet tappes og kjønnsorganene går tilbake til normalen.

 

Blue Balls / Ballespreng er ikke farlig og kan heller ikke føre til vedvarende skader. (Selv om det har vært kjent å forårsake alvorlig og svært motbydelig klaging.) Tatt i betraktning at kvinner blør ut av kjønnsorganet en gang i måneden i 30 år, virker det ikke så ille.

 

James Kashaninan, en urolog ved New York-Presbyterian Hospital Cornell, sier «Det er minimale vitenskapelige data som adresserer det som et klinisk scenario, (men) det er noe de fleste har hørt om. Det er ingen fare for varig skade. Heldigvis vil det ikke påvirke en mann på lang sikt, bortsett fra kanskje egoet hans.» En kjapp løsning for de stakkarslige sjelene der ute … finn frem frøken høyre!

 

Så langt som hvorfor fargen blå er involvert, Dr Kashanian sier «Det virker som at blåfargen kommer fra en tanke om at skrotum får en blålig fargetone etter en lengre periode med seksuell opphisselse uten utløsning, selv om dette aldri har blitt underbygget i medisinsk litteratur. Utrykket Blue Balls kan like gjerne representere følelsen av at ballene er oppsvulmet og forslått.»

 

Uttrykke «ballespreng» og da spesielt ordet «spreng» kommer også fra følelsen mennene får i pungen av at det er fullt og snart sprenger ballene.  Uansett, en manns testikler bør aldri forandre farge og de sprenger heller ikke. Hvis du titter ned og din partners baller ser ut som blåbærmutanter, ikke runk ham … Ring 113!»

 

Det viktigste å huske er at man skal aldri la en mann bruke dette som et pressmiddel for sex, hvis han har det så fælt, da får han bruke frøken høyre!

Kommenter